Коронавируст цар тахлаас урьдчилан сэргийлэх үүднээс хүнсний дэлгүүр, худалдааны төвд өгөх зөвлөгөөг хүргэж байна.
- Өглөө бүр ажилтнуудын биеийн халууныг үзэж, тэмдэглэх;
- Лангуу, тэрэг, сагс, хаалга, хөргөгчний бариул, хүнсний хавчаар зэрэг хатуу гадаргууг 1 литр усанд 25 мл белизна (хлор агуулсан бодис) хийсэн уусмалаар өдөрт 3-аас доошгүй удаа цэвэрлэж, халдваргүйжүүлэх;
- Карт уншигч пос машиныг спиртэн суурьтай уусмалаар арчих;
- Жимс, жимсгэнэ, цагаан идээ зэрэг шууд хэрэглэдэг хүнсний бүтээгдэхүүнийг ил задгай байрлуулахгүй байх;
- Амталгаат худалдаа хийхгүй байх;
- Бээлий эсвэл хүнсний хавчаар хэрэглэн иргэдэд үйлчлэх;
- Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах;
- Агаар сэлгэлт тогтмол хийх
- Белизнагийн уусмалаар тавцан, сандал, цахилгаан шатны бариул, шал зэрэг хатуу гадаргууг өдөрт 3-аас доошгүй удаа арчиж цэвэрлэх;
- Ариун цэврийн өрөөнд гар угаах саван, сальфетка байрлуулах;
- Бие засах газрыг өдөрт 3-аас доошгүй удаа цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх (жавелин, хлорсепт);
- Хог хаягдлыг тухай бүр нь зайлуулж байхыг зөвлөж байна.