COVID-19 цар тахлын үед бараа, бүтээгдэхүүний хүргэлтийн үйлчилгээний байгууллага, ажилтнуудад зориулсан зөвлөгөөг хүргэж байна.
Ачаа тээврийн байгууллагад:
-
Өглөө бүр ажилтнуудын биеийн халуун үзэж тэмдэглэх
-
Ажлын байрыг өдөрт 2 удаа тогтмол цэвэрлэх
-
Хана, шал зэрэг хатуу гадаргууг 1л усанд 0,25мл белизна хийж халдваргүйжүүлэх
-
Агаар сэлгэлт хийх
-
Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах
-
Ачаа, тээшийг зайтай байрлуулах
-
Агуулахын ажилчид тусгай хувцас өмсөх, дараа нь халдваргүйжүүлэх
-
Агуулахын ачаа, барааг халдваргүйжүүлэх
-
Нэг дор олуулаа сууж хооллохгүй байх
Хүргэлтийн ажилтанд:
-
Амны хаалт зүүх
-
Бээлий өмсөх
-
Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч тогтмол хэрэглэх
-
Жолооны хүрд, шалавч, бариул зэрэг хатуу гадаргууг арчиж цэвэрлэх
-
Төлбөр, тооцоог аль болох карт болон цахимаар хийх
-
Хүн хооронд 1.5-2 метр зай барих
Үйлчлүүлэгчид:
-
Амны хаалт зүүх, бээлий өмсөх
-
Сав, баглаа, боодол задарсан эсэхийг шалгах
-
Сав, баглаа, боодлыг савантай эсвэл 1л усанд 0,25мл белизна хийж арчих
-
Бараа, бүтээгдэхүүнийг мөн арчиж цэвэрлэх
-
Гаднах сав, баглаа, боодлыг хаях
-
Гараа сайтар савандаж угаах, халдваргүйжүүлэх
-
Халдварын тархалт өндөр улс орноос аль болох онлайн захиалга хийхгүй байх
Эх сурвалж: Эрүүл мэндийн яам